top of page
119064350_3226690207421638_1145829200441981463_n.jpg

Orientering

Visborgs OK bedriver orientering under hela året. På våren startar organiserad träning för barn, ungdom och vuxna i april, och håller på till juni. På hösten börjar träning i slutet av augusti och håller på till höstlovet. Under hela sommarhalvåret så finns det tävlingar och motionsorientering som man kan delta i.

På vintern så finns det ofta träningsbanor och ibland arrangeras mindre tävlingar, som tex nattcup. Beroende på snötillgång kan även skidorientering ordnas.

 

Alla aktiviteter publiceras i kalendern!

Kalendern
Lär dig att orientera
IMG_2269.JPG

Utbildning barn & ungdomar

I Visborgs OK lägger vi stort fokus på ungdomsverksamhet med ideella ledare som håller ungdomsträningar på tisdagskvällarna under vår och höst. Vårsäsongen pågår från april till juni och höstsäsongen från augusti till oktober.

Glädje och gemenskap ligger till grund för all vår ungdomsverksamhet. För mer information om vårt arbetssätt se vår värdegrund, policy och arbetsmetod.

Hos oss i Visborgs OK är alla välkomna, men eftersom själva orienteringsmomentet är lite klurigt bör Du vara minst 7 år för att vara med på ungdomsträningarna. Du som vill lära dig orientera som tonåring har möjlighet att välja att gå vuxenkursen istället för att placeras i barnens nybörjargrupp för att lära dig grunderna, innan du flyttas till en mer jämnårig grupp.

Är Du eller Ditt barn intresserade av att orientera med oss? Det enda som krävs är medlemskap i Visborgs OK och en omgång oömma kläder!

Välkommen ut i skogen tillsammans med oss!

Har Du frågor? Tveka inte att höra av dig till:

Joakim  eller Peter 073-3017918

Vuxenutbildning

Roligt att du har hittat hit och är intresserad av att lära dig mer om orientering. I höst kommer Visborgs OK att ordna en intensivkurs i orientering för vuxna nybörjare (eller för dig som tidigare orienterat och vill fräscha upp dina kunskaper), se inbjudan.

 

Kursen kommer att hållas den 20, 22, 25 september vid VOK-stugan samt den 26 september i Fröjel. Vid sista tillfället den 26 september deltar alla i en träningstävling på en riktig tävlingsplats. Efter träningstävlingen avslutar vi med utvärdering samtidigt som vi äter egen medhavd matsäck.

Kursen kostar 500 kr och om du inte är medlem tillkommer medlemsavgift på 250 kr för vuxen eller 600 kr för hel familj. I kursen ingår enklare fika samt kursmaterial, lån av utrustning på plats och tävlingsavgift.

Det är ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller. För att tillgodogöra sig kursen måste alla deltagare ha möjlighet att närvara alla dagar. Se inbjudan här!

Anmäl till info@visborgsok.se eller på tel: 0737659009 senast den 15 september. Mer information skickas inför kursstart till de som anmäler sig.

Välkomna!

Träningsinfo

Sedan urminnes tider så hålls klubbträning i orientering på tisdagar vid 17:45 under vår- och höst-säsongen. Träningen är oftast vid VOK-stugan, men kan vara utlokaliserad till en annan plats vissa gånger. Detta för att få tillfälle att prova en annan karta. Så det är bra att kontrollera kalendern innan man ger sig iväg.

På de tisdagar som träningen hålls vid VOK-stugan så serveras också soppa till självkostnadspris.

Man behöver inte anmäla sig i förväg till en träning, utan det är bara att komma och välja en bana. Det brukar finnas flera alternativ med olika längd och svårighetsgrad.

Under vintersäsong så ordnas även träning på lördagar vissa gånger, och även en del mindre tävlingar. Även löpträning, gympa-pass och andra aktiviteter förekommer.

Allt detta framgår i kalendern där alla aktiviteter publiceras kontinuerligt.

 

Välkommen ut i skogen!

Tävlingsinfo


Alla kan tävla, både unga och gamla. Det finns större och mindre tävlingar, och även motionsorienteringar som man inte behöver föranmäla sig till. Bara att dyka upp! En avgift tas ut för tävlingar för att finansiera kartor och annat.

Hela programmet för Gotlands tävlingar finns nedan.

Gotlands Orienteringsförbund

För alla tävlingar i Sverige så används Eventor där information och anmälan till tävlingen finns.

bottom of page